جستجو

ضرورت بهره گیری از تولیدات بومی استان در ساخت و سازها

  • صفحه اصلی
  • ضرورت بهره گیری از تولیدات بومی استان در ساخت و سازها
bass

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان یزد با انتقاد از ورود مصالح ساختمانی به استان که یکی از قطب های تولید این حوزه به شمار می رود، این مهم را آسیب جدی برای صنعت ساختمان استان یزد دانست.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد، «مجتبی فرهمند» در نشست مشترک با اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی استان، استفاده از این مصالح غیراستاندارد در شرایطی که هزینه حمل از سایر استان ها نیز به آن اضافه می شود، را باعث کیفیت ساخت و ساز دانست.
 وی افزود: چندین جلسه با صاحبان کارخانه های تولیدی در حوزه صنعت ساختمان برگزار شده است که یکی از گلایه ها و دغدغه های آنها پایین بودن فروش مصالح ساختمانی در استان یزد و تامین مصالح مورد نیاز با کیفیت پایین تر و حتی غیراستاندارد از استان های دیگر است که لازم است در این باره تدبیری انجام شود.

ورود مصالح ساختمانی به استان تولیدکننده 
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد گفت: این چالش در بخش تاسیسات و لوله و اتصالات بیشتر نمود دارد. دیگر نگرانی ناشی در این حوزه مربوط به توزیع و پخش مصالح غیراستاندارد ساختمانی   به صورت زیرزمینی است. این موضوع به حدی نامطلوب است که می تواند صنعت ساختمان استان یزد را در معرض آسیب جدی قرار دهد.
وی ارتباط صنعت ساختمان با سایر صنایع را از اصلی ترین موضوعات مورد توجه سازمان نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد و افزود: تجربه بیست و یکمین نمایشگاه صنعت ساختمان استان که با نظارت و سیاستگذاری سازمان برگزار شد، تجربه موفقی بود. در این رویداد تلاش کردیم صنایع را پای کار بیاوریم و مردم را با تولیدات بومی آشنا کنیم.
فرهمند همچنین به برگزاری تورهای تخصصی نمایشگاه برای مهندسان اشاره کرد و افزود: نقش این نمایشگاه به جز برندسازی برای تولید کنندگان مصالح ساختمانی، آموزش و جلب توجه مردم به کیفیت مصالحی است که آینده شهرسازی و معماری شهر را رقم می زنند.

همکاری برای فرهنگسازی و ترویج ساخت و سازهای پروانه دار
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با بیان اینکه 70 درصد ساختمان ها در استان یزد بدون پروانه ساخته می شوند و از چارچوب ضوابط خارج هستند، اضافه کرد: فرهنگسازی و اقدامات ترویجی با همکاری یکدیگر باید مورد توجه قرار گیرد.
فرهمند ادامه داد: هر حوزه ای باید در زمینه  مسئولیت اجتماعی به سمت فرهنگسازی و ترویج حرکت کند چرا که ما آینده امروز شهرسازی برای آیندگان هستیم و اگر سیستم ساخت و ساز غیرایمن پیش برود، برای نسل آینده چاه مرگ حفر می کنیم.
وی از اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و اتاق بازرگانی استان خواست به صورت مشترک در حوزه اجتماعی و تجاری برنامه ریزی کنند تا بازتعریفی از خدمات تخصصی و اجتماعی به جامعه مخاطب ارائه شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد یکی از اشتراکات را توجه به فرهنگسازی و آموزش عنوان و بیان کرد: باید برای آموزش به میان مردم رفت، مردم ایران متخلف نیستند و از نظر فرهنگی در دنیا سرآمدند. از این رو باید دلایل سوق یافتن مردم به سمت تخلفات بررسی شود.

تلاطم در بازار صنعت ساختمان
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با تاکید بر اینکه صنعت ساختمان چالش های جدی دارد، ادامه داد: بازار این صنعت در حال حاضر  بسیار متلاطم است و تاثیرات شدیدی از نوسانات کشوری می گیرد و لازم برای مدیریت این تلاطم برنامه ریزی و هم فکری کنیم.
وی افزود: اگر در بخش خصوصی برنامه ریزی کنیم و خلاقانه به موضوعات نگاه کنیم، تصمیم ساز برای رسیدن به موفقیت هستیم.
فرهمند گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد از سال 1374 طی قانون نظام مهندسی ساختمان شکل گرفته است و  7 هزار عضو دارد که ظرفیت بالقوه ای برای سمت و سو دادن صحیح و نظام مند در صنعت ساختمان هستند.
وی اعلام کرد:می توان با همکاری بین سازمان نظام مهندسی و اتاق بازرگانی به عنوان تشکل های غیردولتی ازظرفیت های یکدیگر بهره بگیریم تا بتوانیم خدمات بهتری را به مردم ارائه کنیم.
فرهمند از جمله فرصت های همکاری سازمان نظام مهندسی با اتاق بازرگانی را برگزاری تورهای یزدگردی و نمایشگاه گردی با مشارکت اتاق بازرگانی و همچنین تورهای گردشگری بازدید از کارخانه ها عنوان کرد و افزود: این اتفاقات در پیوند هر چه بیشتر اجزای صنعت ساختمان از مجری تا فروشنده مصالح ساختمانی بسیار موثر خواهد بود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 200 انبوه ساز و 270 سازنده ذیصلاح عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد مشغول فعالیت هستند، افزود:  بخش زیادی از محصولات کارخانه ها را این افراد استفاده می کنند از این رو می توان با تعریف مدل های جدید همکاری، زمینه بهره برداری بیشتر از این ظرفیت را فراهم کرد.

صدور خدمات مهندسی به کشورهای دیگر
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد همچنین با اشاره به توانمندی و ظرفیت مهندسان یزدی، از برنامه ریزی برای صدور خدمات مهندسی به خارج از کشور خبر داد.
وی افزود: در این راستا کمیسیونی در استان و کشور شکل گرفته و وزارتخانه چندین جلسه با نمایندگان کشورهای سوریه و عراق و تاجیکستان برگزار کرده است و تصورمی کنم اگر استان یزد با ترکیب دانش و توان مهندسان و توان تولید مصالح ساختمانی وارد مذاکره شود، نتیجه مطلوبی حاصل خواهد شد چرا که مجموعه کاملی از خدمات به صورت فشرده ارائه می شود.
وی فرصت برای فعالیت مهندسان یزدی در کشورهایی که در اجرا ضعیف هستند و توان اجرایی بالایی ندارند، را غنیمت برشمرد و افزود: با این دیدگاه می توانیم در ساخت و ساز و شهرسازی سایر شهرهای جهان موثر باشیم.

ضرورت تعامل بخش خصوصی برای پیشرفت استان
رئیس اتاق بازرگانی استان یزد هم در این نشست مشترک از حرکت اتاق به سمت برون گرایی و افزایش ارتباطات تاکید کرد و افزود: هیات مدیره جدید اتاق آمادگی کامل برای هم فکری و هم افزایی را دارد تا اتفاقات خوبی برای مردم استان رقم بخورد.
«مجتبی دستمالچیان» افزود: تعامل بیش از حد مدیران استان با مدیران کشوری یکی از چالش های کار در استان یزد به شمار می رود. استان به مدیرانی جنگنده و مدافع نیاز دارد و این موضوع باید از سوی تشکل ها و    مجموعه های خصوصی مطالبه شود.
وی نقش تشکل ها و بخش خصوصی را در موفقیت استان پررنگ برشمرد و افزود: تفاهم بین بخش خصوصی استان بسیار اهمیت دارد اما در کنار آن مدیران استان هم باید همراهی کنند که در این زمینه انصافا استاندار فعال و پیگیر و دنبال کار است و باید از این فرصت برای پیشبرد اهداف استان استفاده کرد.
یکی دیگر از اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی استان یزد هم در این نشست مشترک بر ضرورت هم افزایی و همکاری تشکل های غیردولتی و بخش خصوصی برای استفاده از ظرفیت، توان و قدرت یکدیگر تاکید کرد.
«علی اصغر نبیل» افزود: لازم است که همه تشکل های قوی از جمله اتاق بازرگانی و سازمان نظام مهندسی ساختمان حول محوریت اتاق بازرگانی جمع شوند و به وظیفه و نقش اصلی خود که مطالبه گری است، بپردازند.
وی ادامه داد: این همفکری و هم افزایی می تواند به بهره گیری از ظرفیت و خدمات هر یک از ما در حوزه های مختلف منجر شود و به این ترتیب همگی منتفع شده و این همکاری تقویت خواهد شد.
این عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی استان یزد اعلام کرد: ترکیب خدمات مهندسی و تولیدات صنعتی بخش ساختمان می تواند شرایط را برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر در داخل و خارج از کشور در صنعت ساختمان فراهم کند.
وی این فرصت را برای صادرات خدمات مهندسی و صادرات مصالح ساختمانی موثر دانست و افزود: حتی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد می تواند در کارگروه صادرات هم نماینده داشته باشد که برای ارائه خدمات مهندسی در کشورهای هدف صادراتی، برنامه ریزی کند.