جستجو

با پیشنهاد سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد: شناسنامه ملی ساختمان در دستور کار برنامه هفتم توسعه قرار گرفت

  • صفحه اصلی
  • با پیشنهاد سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد: شناسنامه ملی ساختمان در دستور کار برنامه هفتم توسعه قرار گرفت
مهندس

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد گفت: پیشنهاد این سازمان به منظور تدوین شناسنامه ملی ساختمان با نام شمس توسط کمیسیون عمران مجلس پذیرفته شده و به عنوان یکی از بند های برنامه هفتم توسعه مورد حمایت قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان، مهندس «مجتبی فرهمند» با بیان اینکه پس از حذف شناسنامه فنی و ملکی مشکلات عدیده ای برای سازمان های نظام مهندسی ساختمان استان ها پدید آمده است، افزود: با برنامه ریزی و تصمیم سازی‌هایی که در شورای مرکزی صورت گرفت، موفق شدیم طرح ابتکاری سازمان یزد را با نام سامانه شمس(شناسنامه ملی ساختمان) به نمایندگان مجلس ارائه کنیم و با نگاه مثبت اعضای کمیسیون عمران، طرح در مسیر اجرایی شدن قرار گرفت.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه طرح مذکور هم اکنون در کمیسیون تلفیق مجلس در قالب یکی از بندهای برنامه هفتم توسعه در حال بررسی و مداقه بیشتری است، تاکید کرد: خروجی شناسنامه ملی ساختمان علاوه بر مزیت های شناسنامه فنی و ملکی، رتبه بندی جامع ساختمان در حوزه انژری، بهره وری و استفاده از فناوری نوین ساختمانی و همچنین اخذ نشان های مختلف از جمله نشان استحکام، تاب آوری و ... است.

فرهمند با اشاره به اینکه اجرایی شدن این طرح از طریق سامانه ای با نام شمس در حال برنامه ریزی است، اظهار کرد: این سامانه با توجه به اطلاعاتی که از زمان ساخت دریافت می کند و فلوچارت نرم افزاری تدوین شده و رعایت بارم بندی های تدوین شده براساس نوع وکیفیت مصالح، استفاده از استادکاران حرفه ای، ضریب استفاده از فناوری های نوین و ... رتبه انرژی ساختمان را در چهار سطح ارائه خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه نرم افزار مذکور در حال حاضر توسط سازمان استان یزد در حال پی ریزی است، عنوان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با به کار گیری تجربه کشور های پیشرفته و همکاری مهندسین مشاور بخش فناوری اطلاعات و ساختمان بزودی از این سامانه رونمایی خواهد کرد تا به صورت ملی در اختیار همه سازمان ها قرار گیرد.

فرهمند افزود: در فلوچارت ملی این سامانه وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور به عنوان ناظرین ارشد تعریف شده اند و قادر خواهند بود تمامی اطلاعات سامانه را رصد نمایند، به طوریکه تجزیه و تحلیل اطلاعات این سامانه می تواند پیش بینی مدیریت تولید و مصرف مصالح مهمی از جمله سیمان و ... را برای برنامه ریزی های آینده در سطح کلان کشور مشخص نماید.

عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور اذعان کرد: به نتیجه رسیدن این طرح مستلزم تعامل بین بخشی وزارت خانه های راه و شهرسازی، کشور، سازمان های نظام مهندسی ساختمان استان ها، شهرداری و سایر دستگاه های دخیل در حوزه صنعت ساختمان است.