جستجو

بیست و دومین نمایشگاه صنعت ساختمان یزد فراتر از نمایشگاه

  • صفحه اصلی
  • بیست و دومین نمایشگاه صنعت ساختمان یزد فراتر از نمایشگاه
نمایشگاه

ایسنا گزارش می دهد:
بیست و دومین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان استان یزد که این روزها با قریب به ۱۰۰ شرکت و فعال این حوزه در محل نمایشگاه‌های بین المللی یزد دایر است، اهدافی فراتر از نمایشگاه‌های عرضه تولیدات صنعت ساختمان را دنبال می‌کند و خوشبختانه با استقبال بی‌نظیر یزدی‌ها همراه شدده است.
صنعت ساختمان به دلیل جایگاه این حوزه و گستردگی آن نسبت به دیگر صنایع و اشتغالزایی در کشور بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل نیز سهم بالایی از شاخص تولید ناخالص داخلی هر کشور که نشان‌دهنده میزان رشد و تولید در بخش‌های مختلف اقتصادی آن کشوراست را به خود اختصاص می‌دهد.
هرچند سهم صنعت ساختمان در GDP کشورمان در سالیان اخیر تک رقمی و گاهاً منفی  بوده ولی در برخی دوره‌ها به ۳۰ درصد نیز رسیده است وآمارها نشان می‌دهد ظرفیت‌ها به گونه‌ای است که در صورت مهیا شدن شرایط و ثبات اقتصادی، سهم صنعت ساختمان در GDP می‌تواند در آینده حداقل تا ۲۰ درصد نیز افزایش یابد.
در همین راستا نمایشگاه‌های صنعت ساختمان، یک پلتفرم تاثیرگذار برای شرکت‌ها، متخصصان و کارشناسان این صنعت محسوب می‌شود چرا که در قالب این نمایشگاه‌ها می‌توان نسبت به اشتراک‌گذاری فناوری‌های جدید و اطلاعات اقدام کرد.
این نمایشگاه‌ها یک عامل توسعه صنعتی و تجاری در راستای بازارهای جدید و نوظهور صنعت ساختمان به شمار می‌آید و امکان بازاریابی محصولات این صنعت، فروش مستقیم کالا و خدمات یا محصولات، تبلیغات در سطح وسیع و همچنین فروش غیرحضوری خصوصاً برای مشتریان و بازارهای مصرف‌کننده از مهمترین دستاوردهای آنهاست.

«احمد قافی» مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی یزد با اشاره به حضور ۹۴ شرکت فعال صنعت ساختمان از هفت استان یزد، گیلان، خراسان رضوی، مرکزی، تهران، اصفهان و البرز در بیست و دومین نمایشگاه صنعت ساختمان یزد که از ۲۸ شهریورماه برپا شده و تا ۳۱ شهریورماه نیز ادامه خواهد داشت، از اهداف برگزاری این نمایشگاه را معرفی محصولات استاندارد و برقراری تعامل میان سرمایه گذار و تولیدکننده ذکر می‌کند.
وی از برپایی این فضای رقابتی در دو سالن و فضای باز نمایشگاه در مساحتی به متراژ ۹ هزار مترمربع خبر داده و اظهار می‎کند: اصلاح زنجیره و کاهش انرژی در روند ساخت و ساز از مباحث مورد اهمیت این نمایشگاه است که به همین منظور دوره‌های آموزشی ویژه مهندسان و مالکان و سرمایه گذاران حوزه مسکن نیز در حاشیه این رویداد و در محل این نمایشگاه برگزار می‎شود.
همانطور که مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی یزد اشاره می‌کند؛ موضوع ناترازی انرژی و اهتمام به مصرف بهینه آن در ساختمانها که یکی از بزرگترین منابع اتلاف انرژی محسوب می‌شوند، یک موضوع حائز اهمیت است.
بخش ساختمان در هر کشور بیش از یک سوم انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص داده که ارزش آن به قیمت جهانی، سالیانه بالغ بر شش میلیارد دلار می‎شود و این سهم در کشورمان نیز بیش از ۴۰ درصد کل مصرف انرژی اعلام می‌شود لذا تداوم این وضعیت علاوه بر دامن زدن به مسئله ناترازی  انرژی، سبب تشدید آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود.

البته در سالیان اخیر استفاده منطقی از انرژی در رئوس اصلی کار بسیاری از کشورهای پیشرفته قرار گرفته و حتی در برخی کشورها منجر به تدوین و اجرای قوانین خاصی در امر ساختمان سازی و بکار بردن عایق های حرارتی، بهبود روش گرمایش و سرمایش و ساختار کلی ساختمان در جهت بهینه کردن مصرف انرژی شده است.
عایق‌ کاری ساختمان، اجرای سیستم‌های کنترل هوشمند گرمایش و سرمایش ساختمانها، جلوگیری از اتلاف انرژی از طریق درب و پنجره ساختمان‌ها، اهتمام به موضوع روشنایی و استفاده از تجهیزات تهویه مطبوع مناسب از روشهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانهاست.
تنها استفاده از عایق‌ های حرارتی در ساخت ساختمان که این روزها در دسترس تمام کارفرمایان و مجریان و مهندسان ساختمان است در زمستان باعث کاهش مصرف گاز و در تابستان باعث کاهش مصرف برق و در مجموع تا ۷۰ درصد باعث بهینه ‌سازی مصرف انرژی در ساختمان خواهد شد.

«مجتبی فرهمند» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد و مجری این نمایشگاه در این رابطه با اشاره به قرار گرفتن کشور در آستانه بحرانی شدن ناترازی انرژی، از رسالت‌های تولیدکنندگان و مهندسان صنعت ساختمان را ارائه محصولات جدید و ساخت و سازهای نوین برای ارتقای بهره‌وری انرژی و آب می‌خواند.
وی تاکید می‌کند: ارزان سازی و سریع سازی دو مقوله مهم است که باید در سختار مهندسی ساختمان و  ساختمان‌سازی کشورمان ترویج شود و نمایشگاه‌ها می تواند در این رابطه با ارائه تکنولوژی‌های نوین موثر واقع شوند.

از طرف دیگر، یکی از مهمترین مشکلاتی که بسیاری از شرکت‌ها و فعالان حوزه صنعت ساختمان با آن مواجه هستند، این است که فاصله میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به طرز چشمگیر و نگران‌کننده‌ای افزایش پیدا کرده است و این دو گروه، ارتباطات محدودتری با یکدیگر دارند و همین عامل موجب افزایش بی‌رویه قیمت‌های مصالح و تجهیزات ساختمانی شده و نتیجه آن نیز چیزی جز نارضایتی مشتریان، کاهش فروش و رکود تولید نیست.
نمایشگاه‌های صنعت ساختمان با تأمین فضایی گسترده و کاملاً دوستانه، زمینه را به گونه‌ای فراهم می‌کند که تولیدکنندگان و مصرف کننده را در شرایط بازار امروزی در یک مکان منظم و برنامه‌ریزی شده با یکدیگر مرتبط سازد و به طور قطع، ارتباط بدون واسطه میان مصرف کننده یا مشتری با تولید کننده کالای ساختمانی، بسیاری از هزینه‌ها را کاهش داده، رضایتمندی مشتری را افزایش می‌دهد و در نهایت، به نفع تولیدکننده و مشتری خواهد بود.
«مجتبی فرهمند» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همچنین به نگاه فراتر بیست و دومین نمایشگاه صنعت ساختمان به نمایشگاهی صرفاً جهت عرضه دستاوردهای فعالان و تولیدات مصالح ساختمانی اشاره می‌کند و می‌گوید: مهمترین هدف برپایی این نمایشگاه برقراری ارتباط موثر بین ذینعان صنعت ساختمان است.
وی از عمده‌ترین مشکلات حوزه صنعت ساختمان در کشور را منقطع بودن زنجیره ساخت و ساز می‌خواند و اضافه می‌کند: در همین راستا یکی از مهمترین اهداف این نمایشگاه اتصال تمام دست اندرکاران حوزه ساختمان اعم از تولیدکنندگان مصالح ساختمانی تا مهندسان و نیز مردم به عنوان بهره برداران این حوزه است و در همین راستا نیز شاهد برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مهندسان هفتگانه صنعت ساختمان و نیز دوره‌های آموزشی ویژه سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان در حاشیه نمایشگاه هستیم.

هرچند استان یزد از برندهای معماری سنتی در کشور است ولی در ساهای اخیر با دغدغه افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز مواجه شده و شاید آشنایی بیشتر ذینفعان با دستاوردهای بخشهای مختلف صنعت ساختمان بتواند در رفع این نگرانی موثر واقع شود.
«محمدجواد ابوالحسینی» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد در جریان بازدید از این نمایشگاه عناون می‌کند: نمایشگاه‎های صنعت ساختمان، فضاهایی موثر جهت ارتقای سطح کیفی ساختمانهایی است که در سطح استان و سایر استانها در حال شکل گرفتن هستند و خوشبختانه درنمایشگاه یزد این ظرفیت‌ها به خوبی و شایستگی در معرض دید عموم قرار گرفته است.
وی ابراز امیدواری می‌کند: فعالان حوزه ساختمان اعم از طراحی و اجرا و همچنین مصالح ساختمان وسایر بخشها به خوبی از ظرفیتهای این نمایشگاه بهره گرفته و ایمنی و پایداری ساختمانهایی که ساخته خواهد شد را ارتقا بخشند.
«احسان خواجه رضایی» مدیر کل راه و شهرسازی استان نیز در حاشیه این نمایشگاه با اشاره به تمایل بالای یزدیها به ساخت و ساز غیرمجاز، یکی از علل آن را ارزان‌تر بودن جریمه‌های کمیسیون ۱۰۰ در مقایسه با هزینه دریافت پروانه ساختمانی ذکر کرده و می‌گوید: خوشبختانه با ورود شورای شهر و شهرداری به این موضوع و اتخاذ تصمیم در مورد افزایش جریمه‌های تخلف سازی تلاش شده که صرفه اقتصادی این تخلفات کاهش یابد.
یادآور می‌شود؛ در این نمایشگاه، آخرین فناوری‌های هوشمندسازی ساختمانها،‌شیرآلات بهداشتی و ساختمانی، لوله و اتصالات، سرامیک، سنگ، موزائیک، پوشش نما، لوازم حمام، لوازم و تجهیزات آشپزخانه، دکوراسیون داخلی، پوشش کف، سقف و دیوار، درب و پنجره، آلومینیوم، عایق‌های ضد حریق و  ضد سرقت، پیش ساخته‌ها، سیستم‌های حفاظتی، لوازم برقی، تهویه، سیستم‌های سرمایشی، گرمایشی و برودتی، پمپ و الکتروموتور، تصفیه آب، تجهیزات و تأسیسات ساختمان، رنگ و عایق، مصالح ساختمانی، ایزوگام و سایر مشاغل ساختمانی ارائه شده است.