جستجو

نایب رییس دوم سازمان: توسعه کمی و کیفی خدمات رفاهی، محور فعالـیـت ها

  • صفحه اصلی
  • نایب رییس دوم سازمان: توسعه کمی و کیفی خدمات رفاهی، محور فعالـیـت ها
آقاباقری

ارائه خدمات رفاهی به اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد یکی از فعالیت ها و محورهای اساسی این سازمان در سال گذشته همچنین سال جاری است که با انعقاد قراردادهای متعدد در حوزه های مختلف محقق شده و هنوز نیز ادامه دارد.
در ادامه گفتگو با مهندس «محمد آقاباقری» نایب رئیس دوم سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد درباره سیاست گذاری های حوزه  رفاهی را با هم می خوانیم.

مبنای فکری ارائه خدمات رفاهی در هیات مدیره دوره نهم چگونه تعریف شده است؟
با توجه به دیدگاه هیات مدیره دوره نهم که مبنی بر ارائه خدمات در شان مهندسین است تصمیم گرفته شد با حداقل هزینه کرد مهندسین، حداکثر خدمات ارائه شود. 

برای ارائه خدمات هتلینگ با کیفیت چه اقداماتی داشتید؟
مهترین بخش از خدمات هتلینگ مربوط به اقامتگاه 16 واحدی مشهدمقدس است. این ساختمان پس از فروکش کردن بیماری همه گیر کرونا، با بروزرسانی کردن مبلمان و تختخواب ساماندهی شد و با اقدامات تکمیلی سطح این اقامتگاه تا هتل 3 ستاره ارتقاء یافت، ضمن اینکه هزینه ها به مراتب کنترل شد و در حال حاضر ارائه خدمات در این اقامتگاه 40 درصد کمتر از اقامتگاه های مشابه در سایر ارگان های خصوصی و دولتی است.
در این اقامتگاه حدود 6 هزار نفر شب خواب اقامت داشتند اما با توجه به ظرفیت بالای آن با نظام مهندسی سایر استان ها قراردادی بسته شد که علاوه بر سودآوری، منبع تامین منابع مالی خدمات ارائه شده باشد.مورد بعدی هتل اکسین در محمودآباد بود که توانست رضایتمندی مهندسین را از نظر کیفیت ارائه خدمات محقق سازد.
همچنین هتل 4 ستاره آتامان قشم 50 درصد ارزان تر از سایر مکان ها بود که قرار داد 4 ماه و نیم با این هتل بسته شد و خوشبختانه مهندسین یزدی استقبال خوبی از این هتل داشتند و ما شاهد اشغال 98 درصدی از ظرفیت این هتل بودیم.
این هتل از نظر خدماتی به مراکز سیتی سنتر یک و دو نزدیک بوده و با توجه به این که استان از کل ظرفیت استفاده نمی کند بقیه ظرفیت ها به سایر استان ها اجاره داده شد و اینگونه هزینه های مورد نیاز تامین گردید.همچنین قرارداد با خانه های ویلایی منطقه چادگان قشم که در بهار و تابستان هوای خوبی دارد امسال تمدید می شود.
با توجه به تفاهم نامه ای که با سایر استان ها داشتیم به دنبال این هستیم که به صورت مشارکتی تعداد اقامتگاه های کل کشور را بویژه در استان های غربی افزایش دهیم.

درباره برگزاری برنامه های تفریحی و رفاهی نیز توضیح دهید.
باتوجه به شیوع کرونا در سال 1401 یکسری منابع درآمدی را براساس سیاست های کلی کشور از دست دادیم و در واقع مجبور شدیم برگزاری جشن ها با سیاست انقباضی باشد اما در روز 27 اسفند1401 جشن بزرگی با حضور 3 هزار نفر از مهندسین با حضور خانواده هایشان برگزار شد تا خستگی کار و تلاششان از بین برود. برای سال آینده حتما جذب حامی و اسپانسر برای جشن ها خواهیم داشت تا این بخش با جذابیت بیشتری دنبال شود.

آیا برگزاری تورهای تفریحی-گردشگری برای سال جاری نیز در دستور کار است؟
با توجه به دیدگاه کلی هیات مدیره مبنی بر ارائه خدمات مطلوب به همکاران مقرر شد در سال جاری تورهای گردشگری منظم و قابل قبولی برپا شود، هر چند در سال گذشته نیز برغم شیوع کرونا تورهای گردشگری خانوادگی برای مهندسین با عنوان تور بهشت گمشده شیراز، شهرکرد و طبس نیز برگزار شد .


خدمات بیمه ای بخش پر طرفدار حوزه رفاهی است، در این حوزه اقداماتی صورت گرفته است؟
در سال 1401 طبق روال دوره های قبل طرف قراردادمان بیمه کوثر بود که خدمات تکمیل درمان مطلوبی در بخش های تامین هزینه های لیزیک، عینک و خدماتی دندان پزشکی را ارائه داد. این بیمه با توجه به تفاهم نامه‌ای که با سازمان نظام مهندسی داشته تخفیفات مطلوبی گاها تا سقف 70 درصد تخفیف در زمینه خدمات بیمه بدنه و ثالث خودرو همراه با اقساط 10 ماهه در نظر گرفته است.
در زمینه بیمه مسئولیت های مکمل یک و دو با توجه به اینکه خود افراد چه بیمه ای مدنظرشان بود، همان را در اختیارشان قرار می دادیم.


سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد در سال جاری متولی برپایی رویدادهای مهم کشوری نیز بوده است، در این باره توضیح دهید.
هیات مدیره در کنار ارائه خدمات، صدور پروانه ها و نظارت بر فعالیت های جانبی صاحبان صنعت، مالکان و مردم در سطح ملی سه اجلاس مهم را برگزار کرد.
اول، اجلاس ملی سازندگان حرفه ای مسکن و ساختمان که مدیریت و اجرای آن به عهده سازمان بود، دوم  برگزاری نمایشگاه صنعت ساختمان بود که سازمان برای اولین باربه عنوان سیاستگذارو مشاور اجرایی به موضوع ورود کرد. 
از 9 هزار بازدید کننده این نمایشگاه 4 هزار نفر  بازدید کننده تخصصی بودند که طی فرایندی برای شناسایی آنها کارت شناسایی صادر شد تا علاوه بر تمایز با عموم افراد موجب هم افزایی در بخش تخصصی وشکل گیری بحث های تخصصی و فنی شود.
مجموعه مدیریت استان نیز رضایت کامل از برگزاری این رویداد داشتند به طوری که طبق گفته استاندار محترم یکی از بهترین نمایشگاه های سال های اخیر در حوزه صنعت ساختمان برگزار شده است.
و مورد سوم اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی کشور برای اولین بار در یزد بود که نظام مهندسی استان میزبان 500 نفر از اعضای هیات مدیره های سازمان های نظام مهندسی کل کشور شد. این اجلاس با کیفیت بالا در سطح ملی و با رضایت حداکثری به کار خود پایان داد.

منبع تامین هزینه برگزاری این اجلاس ها از کجا بود؟
نکته مهمی که باید بیان شود این است که در برگزاری تمامی اجلاس ها، سازمان نظام مهندسی هیچ مبلغی را پرداخت نکرده، بلکه درآمد نیز داشته است زیرا برخی از هزینه ها به عهده حامیان برگزاری بوده است. همه این اقدامات علاوه بر درآمد زایی برای سازمان باعث ایجاد ارتباط گسترده بین صنعتگران حوزه ساختمان، مهندسین و مالکین شده است.

برای گسترش ارتباطات  بین رشته ها و کارخانه ها اقداماتی صورت گرفته است؟
در سطح استان یکسری نشست ها و هم اندیشی ها با رشته های مختلف معماری، مکانیک، عمران و شهرسازی انجام شد که بنا داریم در سال آینده نیز این نشست ها را گسترش داده و ارتباط تخصصی مهندسین و کارخانه هایی که در این صنعت مشغول فعالیت هستند را افزایش دهیم، این امر اتفاقات خوبی را در پی خواهد داشت.

از نوآوران این حیطه حمایت می شود؟
در این زمینه نظامنامه پیشنهادات و نوآوری تنظیم شده تا مهندسینی که بصورت نوآورانه و خلاقانه ایده هایی ارائه می دهند از حمایت و تشویق سازمان بهره مند شوند این رویه تاکنون بوده و در سال های آینده نیز ادامه می یابد.

آیا برای پرداخت تسهیلات به مهندسین هم برنامه ریزی شده است؟
با توجه به منابع مالی سازمان در بانک های مختلف توانستیم وام هایی با مبلغ بالای 5 میلیون و با بهره 4 درصد تا وام های بالای ادامه در صفحه بعد50 میلیون با توجه به قانون بانک در اختیار مهندسین قرار دهیم.برای سال جاری نیز برای اجرای این اقدام به دنبال اعتبارسنجی و امتیاز دهی هستیم، مثلا مهندسی که دارای پروانه و ارتباط کاری بالا و نقشی موثر در ورودی سازمان است برای دریافت وام و تسهیلات در اولویت خواهد بود.

با توجه به تخصص شما که رشته نقشه برداری است، قدری هم به بحث های تخصصی ورود کنیم، ارائه نقشه تعیین موقعیت ملک در چه مرحله ای است؟
در این باره و در دوره های گذشته پیش بینی هایی شده و ما موفق شدیم این مهم ( نقشه تعیین موقعیت) را به مرحله عملی برسانیم. مهندسین طراح وقتی می خواستند ملکی را طراحی کنند موقعیت و شکل هندسی ملک آماده نبود که با ارائه نقشه تعیین موقعیت ملک شکل هندسی زمین و سایر اطلاعات در اختیار آنان قرار می گیرد تا کار با کیفیت بهتری اجرایی شود .این طرح از آبان 1401 عملی شد که از نظر تعرفه با 50 درصد تخفیف نسبت به تعرفه سازمان نقشه برداری به ذینفعان ارائه شده و تاکنون 500 پرونده تعیین موقعیت توسط مهندسین پروانه دار انجام شده است.
در حال حاضر 50 نفر از مهندسین نقشه بردار این خدمت را در کمتر از 72  ساعت ارائه می کنند. در مورد جزییات اجرای این طرح علاوه بر شکل هندسی زمین، عوارض موجود روی ملک مثل درخت، تیر برق، پیشروی ملک های مجاور و تراز سقف ها را برداشت می کنیم. 
مورد دیگری که در حال پیگیری هستیم اجرایی کردن تفاهم نامه سه جانبه شهرداری، سازمان ثبت اسناد و املاک و نظام مهندسی است که در خصوص نقشه های تک خطی مورد نیاز جهت صدور پایان کار می باشد که برای صدور سند تفکیکی واحد های آپارتمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
باتوجه به کم بودن تعداد مهندسین نقشه بردار دارای پروانه اشتغال به کار  پیگیری های در خصوص تشکیل دوره های آمادگی ورود به حرفه انجام گرفته است تا تعداد بیشتری از مهندسین نقشه بردار در آزمون ورود به حرفه پذیرفته شوند.
همچنین با توجه به انجام موفق طرح تهیه نقشه های تعیین موقعیت ملک مذاکراتی با سایر سازمان های خدمت رسان صورت گرفته تا این خدمت به متقاضیان آن سازمان ها نیز توسط مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی صورت گیرد.